Neurje

Storm Chasers Slovenija

Brez posebnosti! | 16.11.2018

!

NAPOVED NEVIHT: Sobota bo nestabilna, ob nevihtah možni predvsem močnejši nalivi

  • Home
  • Splošna napoved
  • NAPOVED NEVIHT: Sobota bo nestabilna, ob nevihtah možni predvsem močnejši nalivi

Nad našimi kraji so zapihali šibki vetrovi južnih smeri, ki se bodo jutri čez dan nekoliko okrepili. Ti vetrovi nad naše kraje prinašajo toplejši in postopno bolj vlažen zrak. Nad Sredozemljem se poglablja ciklonsko območje, ki se bo jutri približevalo našim krajem. Vikend bo spremenljiv s pogostimi padavinami, večinoma plohami in nevihtami.

Napoved neviht

Izdano: 17. 05. 2019, ob 21:15
Velja: 18. 05. 2019, od 13:00 do 23:59

V noči na soboto se bo od juga povsod pooblačilo. V zgodnjem dopoldanskem času bodo zahodno in južno Slovenijo dosegle padavine, ki se bodo tekom dopoldneva pomikale v smeri Avstrije. Po prehodu dopoldanskega padavinskega pasu se bo ponekod prehodno delno razjasnilo.

Čez dan, popoldan in zvečer bo spremenljivo oblačno. V višinah se bo nekoliko okrepil veter južnih smeri, ki bo nad naše kraje prinašal vlažen in toplejši zrak. Ozračje bo nestabilno, zato se bodo pojavljale pogoste plohe in krajevne nevihte. Dnevne temperature se bodo gibale od 16 do 20 °C, na severovzhodu Slovenije okrog 21 °C.

Ob lokalnih nevihtah bodo predvsem v popoldanskem času možni močnejši nalivi, sunki vetra in manjša toča. Najmanjša verjetnost za nastanek neviht bo na severu Slovenije.

Ozračje se bo zvečer v večjem delu Slovenije večinoma umirilo, izjema bo le jugozahodni del države, kjer bodo glede na trenutne izračune meteoroloških modelov tekom noči na nedeljo še nastajale nevihte z nalivi.

Spremljajte nevihte z nami preko naše facebook strani Neurje.si

SPREMLJAJTE RADARSKE SLIKE PADAVIN

Tags:

Environmentalist, storm chaser

Oglej si vse prispevke od