Neurje

Storm Chasers Slovenija

Brez posebnosti! | 16.11.2018

!

V noči na soboto nas bo od zahoda prešla hladna fronta, ponekod tudi nevihte

Po večini Slovenije prevladuje delno jasno vreme. Več oblačnosti je na zahodu in severozahodu države ter ponekod severovzhodno od Pohorja. Ponekod piha veter jugozahodne smeri, ki nad naše kraje prinaša topel in vlažen zrak. Temperature se bodo čez dan na vzhodu dvignile do okrog 26 °C, drugod pa bodo najvišje dnevne temperature med 19 in 23 °C, na severozahodu države med 14 in 17 °C.

Napoved neviht

Osveženo: 26. 04. 2019, ob 10:30
Velja: od 26. 04. (14:00) do 27. 04. (04:00)

V naslednjih urah se bo od zahoda oblačnost povečala. Proti popoldnevu se bodo v zahodni Sloveniji padavine nekoliko okrepile, in se zvečer širile proti vzhodu, a bodo te nekje nad osrednjo Slovenijo slabele in se proti vzhodu večinoma posušile.

Popoldan in proti večeru bodo na Hrvaškem in Madžarskem, vzhodno od slovenske meje nastale posamezne »predfrontalne« nevihte. Tam bo možna tudi kakšna močnejša nevihta z močnim nalivom, sunki vetra in tudi točo. Kakšna nevihta lahko popoldan oplazi vzhodni del Haloz, Prlekije ali Prekmurja.

Ponoči bo spremenljivo oblačno. Lokalno se bodo še pojavljale manjše padavine, bolj verjetne na severozahodu Slovenije in na Primorskem.

Goriško in Kras lahko iz smeri Italije ponoči doseže kakšna nevihta z nalivom.

Smer pomikanja ploh in neviht: Jugozahod -> severovzhod
Hitrost pomikanja neviht: hitra


Sobota bo nestabilna, pojavljale se bodo plohe in nevihte

Sobota bo nestabilna. Prevladovalo bo spremenljivo oblačno vreme. Dopoldan bo še precej sonca, čez dan in popoldan pa bodo nastale posamezne plohe in nevihte. Ob nevihtah bodo možni tudi močnejši nalivi in manjša toča. Podrobnosti glede sobote pa bomo izdali danes zvečer.

V nedeljo bo oblačno s pogostimi padavinami. Hladneje bo.

Environmentalist, storm chaser

Oglej si vse prispevke od