Neurje

Storm Chasers Slovenija

Brez posebnosti! | 16.11.2018

!

NAPOVED NEVIHT: Sobota bo nestabilna, pojavljale se bodo plohe in nevihte

Sončen in topel petek je minil v znamenju prihoda oslabljene hladne fronte, ki je predvsem zahodni Sloveniji prinesla nekaj malega padavin. Veter je povsod oslabel. V nekaterih koncih Slovenije pa spremembe vremena danes sploh niste občutili. Nevihte so nastajale na severu Italije in na vzhodu Hrvaške. Tja so se odpravili tudi naši lovci na nevihte.

Vikend bo spremenljiv. V soboto bo še nekaj sonca, v nedeljo pa bo sonce zelo redko. Soboto bodo zaznamovale lokalne plohe in nevihte, v nedeljo pa bo ob občutno nižjih temperaturah v večjem delu Slovenije občasno deževalo. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 900 m, lokalno lahko na Notranjskem, Gorenjskem in na jugovzhodu Slovenije sneži tudi do 500 m nadmorske višine. Hladno bo. Dnevne temperature v večjem delu države ne bodo presegle 10 °C. Pretežno oblačno z občasnimi padavinami bo tudi v ponedeljek. Temperature bodo nizke za ta čas.

Napoved neviht

Izdano: 26. 04. 2019, ob 22:00
Velja: 27. 04. 2019, od 03:00 do 19:00

Sobota bo spremenljiva. Ozračje nad Slovenijo bo nestabilno. Pojavljale se bodo plohe in nevihte, ki bodo pogostejše čez dan in v popoldanskem času. Že zgodaj zjutraj se bodo plohe pojavljale ponekod v zahodni in severni Sloveniji, tekom dneva pa se bodo pričele pojavljati tudi drugod po državi. Vmes bodo čez dan in popoldan nastajale tudi manjše nevihte.

Ob nevihtah bodo predvsem v zahodni, osrednji, jugovzhodni in južni Sloveniji krajevno možni močnejši nalivi in manjša toča ali sodra. Ozračje se bo do večera povsod umirilo, najkasneje na jugovzhodu Slovenije.

Tags:

Environmentalist, storm chaser

Oglej si vse prispevke od