Neurje

Storm Chasers Slovenija

Brez posebnosti! | 16.11.2018

!

Temperature bodo od srede naprej zdrsnile pod ledišče, prihaja tudi sonce

V sredo se bo obdobje turobnega, oblačnega vremena vsaj za nekaj časa končalo. Jutri čez dan se bo marsikje okrepil severni veter, ki bo v noči na sredo pregnal trdovratno oblačnost. Na Primorskem se bo v torek okrepila burja. Temperature bodo zaradi jasnega vremena in mrzle zračne mase v višinah zdrsnile v negativo. V sredo zjutraj se bodo le te gibale od -3 do 0, v zatišnih legah do -5 °C, na Primorskem pa okrog 3 °C. Ponekod po nižinah in kotlinah bo zjutraj nastala megla, ki se bo čez dan razkadila. Čez dan se bodo kljub večinoma sončnemu vremenu temperature gibale med 1 in 4, na Primorskem okrog 8 °C.

Ohladitev bo še izrazitejša v noči na četrtek, ko se bo polegel veter severnih smeri. V četrtek zjutraj bodo termometri po Sloveniji kazali med -5 in -2,  v zatišnih legah Notranjske in Gorenjske med -6 in -9 °C. Ponekod po nižinah in kotlinah bo nastala megla, ki se bo čez dan večinoma razkadila. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 3 °C, na Primorskem okrog 8 °C. V petek bo v večjem delu države spet večinoma oblačno, sonce bo ostalo le na Primorskem. Jutranje temperature se bodo gibale od -1 do -5 °C, najvišje dnevne pa večinoma od -2 do 1 °C.

Čez vikend bo pretežno oblačno, temperature pa se bodo predvsem v nedeljo nekoliko dvignile. Omembe vrednih padavin ni pričakovati.

 

Tags:

Environmentalist, storm chaser

Oglej si vse prispevke od