Neurje

Storm Chasers Slovenija

Brez posebnosti! | 16.11.2018

!

RDEČI ALARM: Poplavjlanje reke Drave v širšem obsegu!

Agencija RS za okolje je za območje reke Drave izdala rdečo opozorilo pred poplavami. Reka bo jutri poplavljala v širšem obsegu. Visoka plima bo ponovno zalila tudi izpostavljena obalna območja.

Poplavljanje Drave in morja, razlivanja rek

Obnovljeno 29. 10. 2018 ob 21:30

Pretok reke Drave bo na meji z Avstrijo pričel v naslednjih urah hitreje naraščati. Predvidoma po 23. uri bo dotok v Slovenijo dosegel pretok 1400 m3/s in tekom noči še naprej naraščal. V jutranjih urah, okoli 6. zjutraj, pričakujemo pretok med 1800 in 2000 m3/s, ki bo jutri dopoldan dosegel konico med 2000 in 2200 m3/s. Lokalni dotoki vzdolž celotnega toka Drave v Sloveniji bodo znašali med 100 in 200 m3/s. Jutri bo Drava vzdolž svojega toka poplavljala v širšem obsegu.

Morje ob slovenski obali trenutno poplavlja. Morje bo najbolj izpostavljene dele obale poplavilo do višine okoli 50 cm, poplavni dogodek pa bo trajal predvidoma še do 3. ure v torek zjutraj.

V naslednjih urah bo na izpostavljenih mestih v zgornjem toku poplavila tudi reka Reka. Ponoči se bodo v manjšem obsegu razlivale tudi reke v porečju Save Bohinjke, Save v zgornjem toku ter Kolpe. Ob krajevnih nalivih so tudi drugod možna razlivanja manjših rek in hudourniških vodotkov.

Vir opozorila: ARSO

Hidrološki podatki: Črneče - Drava, graf za 1 dan

Hidrološki podatki: Borl I - Drava, graf za 1 dan

Hidrološki podatki: Zavrč - Drava, graf za 1 dan

Tags:

Environmentalist, storm chaser

Oglej si vse prispevke od