Neurje

Storm Chasers Slovenija

Brez posebnosti! | 16.11.2018

!

NAPOVED NEVIHT: Ponekod bodo možna krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra in točo

NAPOVED NEVIHT

Izdano: 13. 08. 2018, ob 10:15
Velja: OD 13. 08. (16:00) DO 14. 08. (20:00)

Pred nami je izrazitejše poslabšanje s pogostimi padavinami, predvsem nevihtami. Nad Britanskim otočjem in severnim morjem se nahaja ciklonsko območje, ki se pomika v smeri Baltskega morja. Hladna fronta z nevihtami se preko zahodne Evrope bliža Alpam in bo od ponedeljka zvečer naprej vplivala tudi na vreme pri nas. Nad Genovskim zalivom bo nastalo šibko ciklonsko območje.

Začetek dogajanja pri nas pričakujemo danes (ponedeljek) zvečer, ko bodo del zahodne Slovenije iz smeri Furlanije dosegle krajevne nevihte, vmes pa lahko lokalno nastane tudi kakšno lokalno neurje z močnejšim vetrom in silovitimi nalivi. Izključena ni tudi manjša toča. Nevihte bodo v smeri proti notranjosti Slovenije slabele.

Glavni del dogajanja pričakujemo v torek dopoldan. Zjutraj bodo v zahodni Sloveniji začele nastajati posamezne nevihte, ki se bodo nato dopoldan pomikale preko Slovenije, proti vzhodu. Vmes lahko ponekod nastanejo močnejše nevihte in krajevna neurja z močnimi nalivi in silovitimi sunki vetra. Lokalno je možna tudi toča. Nevihtni sistem bo nekje do zgodnjega popoldneva prešel Slovenijo, za njim pa se bo ponekod delno razjasnilo. Popoldan in zvečer bodo ponekod v južni Sloveniji, predvsem na Primorskem in Notranjskem, še nastale posamezne plohe in nevihte. Ozračje se bo nato do poznega večera povsod umirilo.

Ob močnejših in dolgotrajnejših nalivih lahko lokalno prihaja do težav z meteornimi vodami. Ponekod lahko hitro in močneje narastejo hudourniški vodotoki. Ob prihodu močnejših neviht bodo možni močnejši sunki vetra, ki lahko odkrivajo strehe in podirajo drevesa.

Smer pomikanja neviht: Z -> V
Hitrost pomikanja neviht: zmerna

Spremljajte dogajanje z nami preko facebook strani NEURJE.SI

SPREMLJAJTE RADARSKE SLIKE PADAVIN 

Tags:

Environmentalist, storm chaser

Oglej si vse prispevke od