Neurje

Storm Chasers Slovenija

Brez posebnosti! | 16.11.2018

!

V Prekmurju in na Štajerskem pozno popoldan pričakujemo nevihte!

Danes bo pretežno jasno in vroče, le občasno bo ponekod nekaj koprenaste oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 32 °C.

Popoldan in zvečer bodo iz smeri Avstrije območje Prekmurja in večjega dela Štajerske lahko dosegle posamezne krajevne nevihte. Nevihte lahko oplazijo tudi del Koroške. Pogoji za razvoj neviht bodo glede na meteorološke karte (WRF-ARW) dokaj lepi, zato smo označili območje (oranžna črta), kjer lahko nastane tudi kakšna močnejša nevihta z močnim nalivom, sunki vetra in točo.

Glede na vetrovne pogoje obstaja možnost nastanka superceličnih neviht.

V prihodnjih dneh pričakujemo nekaj več oblačnosti. Jutri popoldan bodo krajevne plohe in kakšna nevihta nastajale v hribovitem svetu severne Slovenije. Dnevne temperature bodo okrog 30 °C.

V sredo bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, ki jih bo več v hribovitem svetu severne in zahodne Slovenije. Temperature bodo prehodno nekoliko nižje.

V četrtek bo sončno in suho, v petek pa se bo možnost krajevnih ploh in neviht spet povečala. Temperature se bodo spet dvignila do okrog 30 °C.

Napoved neviht bomo izdajali sproti vsakodnevno, zato spremljajte Neurje.si

Vsako situacijo podrobno spremljamo in informacije delimo preko družabnih omrežij, pretežno preko Facebooka.

Spremljajte tudi radarsko sliko padavin, možnost toče in satelitsko sliko oblačnosti

Aleš R., Neurje.si team

Tags:

Environmentalist, storm chaser

Oglej si vse prispevke od