Neurje

Storm Chasers Slovenija

Brez posebnosti! | 16.11.2018

!

Pred nami višek vročine, nato se bo možnost pojava neviht povečala!

wqfwef

Pred nami sta dva najbolj vroča dneva tega poletja! Temperature se bodo v večjem delu države dvignile nad 35 °C. Predvsem na Primorskem in Dolenjskem se bodo temperature povzpele do okrog 38 °C. V Prekmurju, v Osrednji Sloveniji in na Štajerskem bodo najvišje dnevne temperature naslednja dva dni dosegale vrednosti od 36 do 38. Drugod po državi bodo dnevne temperature dosegale vrednosti med 33 in 36, lokalno kje tudi do 37 °C. Meji 40°C se bodo predvidoma najbolj približali prebivalci Goriškega konca. Najvišjo temperaturo bomo tam izmerili predvsem jutri!

original (3)

original (4)

TUDI JUTRA BODO ZELO TOPLA!

Na Primorskem, predvsem pa na Goriškem se bodo najnižje jutranje temperature gibale okrog 25 °C, lokalno se temperatura do jutra ne bo spustila pod 26 °C. V notranjosti države bomo najtoplejša jutra izmerili predvsem v večjih mestih. Tam se temperatura do jutra ne bo spustila pod 22 ali 23 °C. Drugod po Sloveniji se bodo najnižje jutranje temperature gibale med 18 in 22 °C.

PROTI KONCU TEDNA BO VROČINA POPUSTILA, MOŽNOST NEVIHT SE BO POVEČALA!

Od petka do nedelje bo prevladovalo delno jasno vreme. Temperature bodo iz dneva v dan postopno nekoliko nižje. V nedeljo se bodo dnevne temperature tako gibale med 26 in 31 °C.

Prve nevihte nas bodo predvidoma obiskale v četrtek popoldan in zvečer. O intenzivnosti neviht se še ne da govoriti. Več o četrtkovem popoldnevu in večeru bo znano na sam četrtek dopoldan. V petek, soboto in v nedeljo bodo plohe in nevihte pogostejše. Možne bodo tudi močnejše nevihte, vendar o tem bomo obveščali sproti iz dneva v dan.

Spremljajte neurje.si!

Tags:

Environmentalist, storm chaser

Oglej si vse prispevke od